SEO

Tiden det tager at udføre SEO, er din investering i mere synlighed.

Hvis du læser denne tekst falder du i søvn!

SEO er vildt kedeligt! (spring det kedelige over)

Det er hårdt manuelt arbejde, som bare skal tages en bid ad gangen.
Heldigvis har vi et godt værktøj til at hjælpe os, så det går lidt lettere.
Nedenfor er en beskrivelse af hvordan SEO fungerer. Pas på du ikke falder i søvn.

Jeg har ikke skrevet dette afsnit for at du skal læse det. Dette er ganske enkelte en beskrivelse af hvad SEO er, så Google kan finde siden og løfte den i de organiske søgeresultater. Selvfølgelig er det også vigtigt at teksten også giver mening for dig, som læser. Men i bund og grund er du jo ligeglad med hvad SEO er, så længe du bare får kunder i butikken, ikk’?
SEO står som bekendt for Search Engine Optimization. Eller på dansk, sagt med et enkelt ord: Søgemaskineoptimering. Da Google har mere eller mindre monopol på vores søgevaner, så er det også Google man skal lefle for.
I sin tid er der sat nogle regler op for, hvordan en god hjemmeside skal bygges op. Der er nogle strukturelle retningslinier, nogle tekniske funktionaliteter og det rent indholdsmæssige. I denne beskrivelse om SEO prøver jeg at komme ind på det meste.

 

Hvilke elementer består SEO af?

Når man arbejder med SEO er der tre vigtige elementer du skal tage højde for:
 – Strukturel opbygning af hjemmesiden, også kaldet den tekniske SEO
– Content eller indhold, som vi kalder det på dansk

Den tekniske SEO har med det overordnede at gøre. Altså alt hvad der har med dit website, domæne og serveren at gøre.
Der bør optimeres i forhold til hvor hurtigt din side reagerer når der kommer en besøgende forbi. Er den for langsom, så smutter den besøgende igen og du fik ingen glæde af besøget. Her kan det blandt andet have noget at gøre med hvor mange programmer og meldinger din side gerne vil vise, før den viser det reelle indhold. Meget af dette indhold er gemt i kode, som Javascript og CSS.

 

Billeder, duplicate content og døde links

Billedernes størrelse har også meget at sige for hvor hurtigt din side åbner. Har du et billede på 1 MB, så tager det måske et helt sekund mere at åbne end hvis det kun var 1/10 af størrelsen.
En meget vigtig detalje i forhold til den tekniske SEO er duplicate content. Det vil sige indhold som går igen på flere sider. Det kan også være kopieret indhold, hvis nogen har lånt lidt for meget af dine tekster til deres side.
Google HADER duplicate content og hvis den lille Google-bot opdager det på din side, bliver den nedprioriteret fordi den ikke ved hvilken side, der har originalindholdet (med mindre man fortæller den det)
Hvis du har links der linker til en side, som ikke eksisterer mere, så bliver Google også forvirret. Disse kaldes døde links og skal enten fjernes helt eller linke til en anden side. Den interne linkstruktur er generelt også vigtig at have med. Google kan se på dine links, hvilke sider du synes er vigtigst og hvor du gerne vil lede de besøgende hen.
Hele sidens struktur gemmes også i et sitemap, som giver Google et overblik over din side. Sitemappet er en fil, der ligger på serveren, ligesom robots.txt og .htaccess filerne også gør. Alle disse filer er grundstenen i din hjemmesides opbygning og struktur.

 

H-tags og Alt-tags

Til sidst er der også diverse tags. H-tags er overskrifttypen, så Google kan se hvad overskriften er på siden. Google læser kode, så derfor skal koden tilføjes for at Google kan se det er en overskrift. Det er desuden vigtigt med underoverskrifter, når teksten bliver lang. Det er for at sikre en rimelig læsbar tekst.
Alt-tags er tilsvarende en beskrivelse af billedet, som Google skal kunne forstå. Når nogen søger på billedsøgningen vil et billede med Alt-tags dukke op først. Så altid navngiv dine billedfiler fornuftigt og husk at skrive titel og Alt-tags på dem.

Meta tags og metabeskrivelser er et lille resume af din side, som vises i Googles søgeresultat. Hvis du gerne vil have folk til at besøge din side, så skriv noget der fanger opmærksomheden i denne beskrivelse. Desuden er det meget godt at beskrivelsen indeholder det relevante fokussøgeord for siden.

Husk samtidig også at din side skal navngives, så det giver mest mulig mening. 

 

Content is King

Måske har du hørt udtrykket “Content is King” før? Det handler kort sagt blot om det indhold, der er på din side, som skal være tilstrækkeligt interessant til at både Google og brugerne gider bruge tid på din side. Hvis jeg har holdt dig fast indtil nu, med denne kedelige tekst, så har jeg gjort mit job godt.

Jo bedre indhold, desto højere kvalitet og jo længere brugerne bliver på siden, desto mere vil Google belønne din side ved at løfte den i de organiske søgninger.

Hvorfor skal du have SEO?

Det skal give mening at drive forretning.
Det skal også give mening at lave markedsføring.
SEO er en stor del af markedsføring idag.
Vi får SEO til at give mening, så Google kan finde din side.

Det køber du:

Det vigtigste for dig, er din kerneforretning. Du skal tænke på dine kunder og servicere dem. Intet andet.
Det er sådan du tjener penge.
Vi hjælper dig med at blive mere synlig i søgeresultaterne, ved at løse alle de ovenstående udfordringer. (den kedelige tekst)
Alt det kedelige arbejde, som tager alt for meget af din dyrebare tid, klarer vi.
Du kan se på nogle af vores referencer at vi har løst opgaver for andre kunder, som har mærket en meget positiv effekt. Det kan du også få.
Lad os finde ud af hvor meget tid du kan spare ved at lade os klare din SEO. Send os en mail og få en gratis SEO rapport til at starte med.

Shopping basket - Hvordan får jeg flere kunder?
Morningscore graf - SEOsense

Gør-det-selv SEO

Ligesom en håndværker ikke tager afsted uden sin hammer eller tommestok, så er vi også forberedt til tænderne. Vores værktøjskasse består af en rigtig god oversigt over de sider, der skal rettes, samt en masse andre gode ting. Heldigvis for os, har vi købt den store værktøjskasse så du kan være helt tryg i forhold til at vi når hele vejen rundt.

Meget SEO kan man lave selv, hvis man har værktøjet til det. Det er ligesom en Gør-det-selv mand, der også kan slå søm i med en hammer og måle et dørhul med tommestokken.
Hvis du er gør-det-selv typen, som ikke vil betale kassen for SEO (for det koster rigtig meget), så har vi en rabatkode på 25% til Morningscore lige her, som du gerne må få.

Du kan altid spørge os om vi vil hjælpe, hvis det går helt galt. Men for kun 49$ om måneden og din egen tid, så sparer du mange penge.
Men husk hvad vi skrev tidligere: Fokusér på det du er bedst til. 

Suppler med linkbuilding

SEO har den bedste effekt, hvis det toppes op med linkbuilding fra eksterne sider.
Med linkbuilding skaber du en interesse om din side for Google, samt omtale på andre medier og hjemmesider.

Det kan gøres på flere måder.

 

Linkbuilding i hele verden

Send mig en besked

Hvis du vil have:
- oprettet en Google Ads kampagne.
 - en SEO rapport for din hjemmeside.
 - en halv times gratis sparring/rådgivning pr. telefon.
 - bedre organisk synlighed med linkbuilding.

 

Adresse

Skovalleen 30, st
5250 Odense SV

CVR: 27288081

Giv os et kald

(+45) 40 32 77 70